https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

КРСНА СЛАВА МАНАСТИРА У ОЗЕРКОВИЋИМА 2023. Г.

У недељу 04. јуна 2023. године манастир у Озерковићима прославио је своју Крсну славу, празник Силаска Светог Духа на апостоле – Педесетница – Тројице.

Празничну Литургију служио је протојереј-ставрофор Мирослав Вујичић са Сокоца уз саслужење ђакона Уроша Билића и Вукоте Вишњевца из Сарајева.

Након Свете Литургије преломљен је славски колач. Том приликом за кумове следеће манастирске Славе изабране су породице: Мотика и Бркић из Рогатице и Сорак из Фоче.

Кумови овогодишње славе, УГ ″Свети Василије Острошки″ – хуманитарно хришћанско удружење које служи при храму Светог пророка Илије на Сокоцу, учинили су да Крсна слава манастира и празник Тројице буде празник који ће дуго остати у сјећању свих поклоника ове свете обитељи.

Након Литургије за све вјерника и поклонике била је припремљена славска трпеза.

Намјесник Манастир Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије, неизмјерно и од срца, прије свега, благодари кумовима Славе, браћи и сестрама из УГ ″Свети Василије Острошки″ на труду и жртви, како би овогодишња манастирска слава била радостан и несвакидашњи догађај.

Такође, отац Геoргије благодари свим вјерницимa из наших околних градова, браћи и сестрама, који су помогли око припреме Славе и празника.

ИнфоМанастира