https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

ОБНОВИМО ЗАЈЕДНО, КАО ПОРОДИЦА, МАНАСТИР У ОЗЕРКОВИЋИМА!

У чудесним романијско-гласиначким предјелима, на тромеђи општина Рогатица, Пале и Соколац у Озерковићима, налази се манастир посвећен Светој Тројици. Божијим промислом, налазећи се у мјесту тишине и мира, Манастир је не само идеално мјесто за монашко тиховање и молитву, него и за активну мисионарску и културну дјелатност.
Благословом Митрополита дабробосанског Господина Хризостома и доласком игумана Георгија обновљено је монашко братство и започета материјална обнова Манастира.
Жеља је да манастир Свете Тројице буде мјесто молитве и подвига, чувања и његовања свега доброг и честитог што смо наследили од предака. Али, исто тако, да буде мисионарски и духовни центар одакле би кренула обнова, не само монаха који живе у манастиру, него и један шири, морални и јеванђелски препород читавог српског народа.
У времену које човјека често оптерећује својим садржајима, доводећи га до граница људских сила, потребна су мјеста где човјек може отићи, помолити се, поразговарати са неким, скинути терет својих брига или, макар на кратко, удаљити се од тог свијета „који у злу лежи“.
Носећи ове мисли у срцу, позивамо вас да, у границама својих могућности, помогнете обнову Манастира Свете Тројице у Озерковићима и тако постанете дио једне идеје која води ка срећи, радости, будућности…
Дјело обнове и препорода било које светиње није ствар само једног човјека, него читавог народа.
Црква је заједница – Црква је породица!
Донације можете уплатити на наведене жиро – рачуне или директно у просторијама манастира!

Српски Православни манастир Свете Тројице у Озерковићима

ЖИРО-РАЧУНИ: Нова Банка А.Д. Бања Лука

KM: 555-002-01477289-80


тел: +387 57 485 741
моб: +387 65 662 275