https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

На Теодорову суботу, 20. марта ове године, имали смо велику радост и част да у скромном амбијенту нашег Манастира, дочекамо градоначелника И. Сарајева господина Љубишу Ћосића и начелника општине Пале, господина Бошка Југовића.

Након Свете Литургије, на којој су се уважени гости молили, намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије (Станковић), имао је пријатну бесједу са драгим гостима.

Отац Георгије је упознао Градоначелника и Начелника са плановима око обнове Манастира и мисионарских пројеката које је Манастир покренуо.

За кратко вријеме Манастир је постао духовни центар у који свакодневно долазе стотине вјерника.

Такође, отац је упознао госте и са проблемима са којима се суочава Манастир, тј. поклоници Манастира, а то је макадамски пут кроз село Озерковићи, који је ове године у најгорем стању до сада. Као и потребу да се тај пут, због великог броја посјета, и житеља села Озерковићи, у неко догледно вријеме асфалтира.

Господа Љубиша Ћосић и Бошко Југовић обећали су подршку плановима оца Георгија, саглашавајући се са њим да, без духовне и моралне обнове свака друга нема смисла.

Отац Георгије се том приликом посебно захвалио начелнику општине Пале, господину Бошку Југовићу, на материјалној подршци коју су господин Начелник и општина Пале указали Манастиру приликом изградње Манастирске радионице за израду свијећа, чијим радом је планиран да се оснује фонд за стипендирање студената.

Након пријатног и плодног разговора, Намјесник Манастира испратио је високе госте.

УПРАВА МАНАСТИРА