https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

МАНАСТИР У ОЗЕРКОВИЋИМА ПРОСЛАВИО СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ🇷🇸☦️🇷🇺

У недељу 23. јуна 2024. године манастир у Озерковићима прославио је своју Крсну славу, празник Силаска Светог Духа на апостоле – Педесетница – Тројице.

Празничну Литургију служио је настојатељ манастира у Озерковићима, игуман Георгије (Станковић), уз саслужење: протојереја-ставрофора Мирослава Вујичића са Сокоца, свештеника Душка Лаловића, старјешине храма Светитеља Николаја Мирликијског у Рељеву, ђакона Уроша Билића и Вукоте Вишњевца из Сарајева.

Након Свете Литургије преломљен је славски колач. Том приликом за кума наредне манастирске Славе изабран је, заједно са својом породицом, Марко Кубатлија са Пала.

Кумови овогодишње славе, Милорад и Ковиљка Мотика из Рогатице са синовима, ћеркама, зетовима и унуцима: Миљаном и Марком Мотиком; Ружицом, Александром, Иренејем и Ирином Сорак; Тијаном, Александром, Рељом и Алексом Бркић – учинили су да Крсна слава манастира и празник Тројице буде празник који ће дуго остати у сјећању свих поклоника ове свете обитељи.

Након Литургије за све вјерника и поклонике била је припремљена славска трпеза.

У славу и част Празника Тројице и Крсне славе Манастира у Озерковићима, чланови „Православног хуманитарног удружења Свети Сава“ са Пала и „УГ Свети Василије Острошки“ са Сокоца пјешке, из својих градова, молитвено су дошли до Манастира.

Настојатељ Манастира Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије, неизмјерно и од срца, прије свега, благодари кумовима Славе на труду и жртви, како би овогодишња манастирска Слава била радостан и несвакидашњи догађај.

Такође, отац Георгије благодари свим вјерницим из наших околних градова, браћи и сестрама, који су помогли око припреме Славе и празника.

ИнфоМанастира