https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

ПРАЗНИК СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У САРАЈЕВУ – КРСНА СЛАВА МИТРОПОЛИТА ХРИЗОСТОМА, 06.05.2024.Г.

У понедељак 06. маја 2024. године, на други дан Васкрса и на дан успомене Светог Великомученика и побједоносца Георгија Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, прославио је своју крсну славу Светог Великомученика и Побједоносца Георгија.

Међу драгим гостима његовог Високопреосвештенства био је као најдражи гост Преосвећени епископ жички Господин Јустин, који је началствовао светој архијерејској литургији у сарајевском саборному храму и проповједао ријеч божију.

Осим домаћина митрополита Хризостома Преосвећеном епископу Господину Јустину саслуживали су високопреподобни игумани: Георгије, настојатељ манастира Озерковића и Методије, настојатељ манастира Сасе, протојереји-ставрофори: проф. др. Владимир Ступар и Младен Дробњак, протојереји: Младен Микавица и Велимир Дивљановић, те ђакони Владислав Ковач и Стефан Симић.

На крају свете архијерејске литургије Високопреосвећени је поздравио драгог госта Преосвећеног Господина Јустина и захвалио му на посјети, на уложеном труду и показаној братској љубави.

Након свете литургије у палати митрополије Високопреосвећени је приредио славски ручак за све драге госте и узванике.

Извор: Сајт митрополије Дабро-босанске