https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

Манастирска Преслава – празник Јерусалимске иконе Пресвете Богородице, 28.10.2023.г.

У суботу 28. октобра 2023. године, прославили смо празник Јерусалимске иконе Пресвете Владичице Богородице – Преславу нашег Манастира.

Свету Литургију служили су свештеници Мирослав Вујичић са Сокоца, Милорад Новаковић из Рогатице и ђакон Старе цркве у Сарајеву Вукота Вишњевац.

Овогодишња кума Славе била је, заједно са својом дјецом, Дејана Боровчанин Стојановић из Цириха, иначе пореклом са Сокоца.

Празник Мајке Божије прослављен је, као и претходних година, у чудесној радости и благодати.

Кума је, заједно са својом породицом, прелијепо и достојанствено спремила трпезу и послужење за све госте и поклонике Обитељи.

У свом поздравном слову намјесник манастира отац Георгије, заблагодарио је куми славе Дејани, не само на прелијепо спремљеној и организованој прослави Празника, него на укупној подршци коју она и њена породица: дјеца, мајка Милијана, брат Дејан Боровчанин са породицом, са Сокоца, пружају у обнови и животу манастира.

Братство Манастира од срца благодари кумовима на предивно спремљеној Преслави а, такође, и свима који су помагали у свим пратећим припремама за прославу Празника.

ИнфоМанастира