https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

„Вјерујемо да је неколицина оних који живе у Палама па и шире, а који нису чули у каквим и под каквим околностима живе Срето Лопатић и његова мајка Нада.

Њихова свакодневница је сведена на живот у кући, док излазак и на терасу захтјева помоћ другог лица. Срето и Нада, иако немоћни, до сада су били једина физичка и психичка подршка, једно другом.

У жељи да им својим скромним доприносом уљепшамо и олакшамо живот, позивамо све људе да се одазову акцији прикупљања помоћи за изградњу лифта и уређења дворишта како би Срето, остварио своју највећу жељу, да у дворишту породичне куће попије кафу.

Уплату можете извршити на број жиро рачуна удружења ➡️554 03 00000000 988, Наша Банка.

Такође, у наредним данима ће бити постављене кутије у угоститељским објектима и трговинским радњама у Палама.

Не постоји мали прилог или мала помоћ, јер се од малих дијелова склапају најљепше слике. Вјерујемо да ће у наредном периоду ову акцију прогласити успешном и објавити најљепшу слику, Сретовог и Надиног осмјеха.“

Да мало појаснимо. Срето и Нада Лопатић су апсолутно непокретни и приковани за колица, без могућности да сами иду у тоалет. Сами живе. Да изађу из куће је немогуће, због саме куће, коју можете видјети на слици, и терена, који је тешко брдо. Братија и сестре из удружења Свети Сава желе да им омогуће нормалан излазак из куће и тоалет, који одговара њиховим потребама. Ситуација је, наравно, много гора него што ријечи могу да искажу.

Зато помозите колико можете.