https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

20. јуна 2021. године Манастир у Озерковићима прославио је свој престолни празник – Крсну славу, дан Силаска Светог Духа на Апостоле – Педесетница – Тројице.

Свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Мирослав Вујичић, јереј Душко Лаловић, јереј Милан Ђукић и ђакон Вукота Вишњевац.

У празничној бесједи игуман Георгије (Станковић), намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима, говорио је у контексту јеванђелских идеала о савременим проблемима, стављајући акценат на јединство и саборност као највеће дарове Духа Светог.

Кумови овогодишње манастирске Славе, браћа Владан и Александар Кезуновић из Видрића код Сокоца, заједно са својом породицом, предивно су спремили трпезу и послужење за све поклонике и госте.

Након Литургије извршени су чинови литије и ломљења славског колача.

Следеће 2022. године, ако Бог да, манастирску Славу спремиће новоизабрани кум Рајко Станојловић из Бијељине, који је са свјојих десет година, вјероватно, најмлађи носилац овог достојанственог звања у историји овог Манастира.

Посебан подвиг, о ком треба писати, учинили су седамдесетак ходочасника, чланова УГ Св. Василије Острошки са Сокоца, који су пјешке дошли на прославу манастирске Славе.

Братство Манастира и отац Георгије срдачно се захваљују кумовима овогодишње манастирске Славе, господи Владану и Александру Кезуновић, као и њиховој породици, на предивно спремљеној манастирској Слави. Исто тако, благодаримо свим добрим људима, браћи и сестрама нашег Манастира, који су својим даровима и трудом, помогли у припреми овог Празника.

УПРАВА МАНАСТИРА