https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

Храмовна слава храма светог великомученика Пантелејмона у Вучијој Луци, општина Источни Стари Град Сарајево, данас је 09. августа 2022. године свечано прослављена. Светој литургији началствовао је изасланик Његовог Висиокопреосвештенсва Митрополита дабробосанског Господина Хризостома игуман Георгије Станковић, намјесник манастира Пресвете Тројице у Озерковићима у општини Соколац. Њему су саслуживали протојереј Драган Матић, парох друге парохије мокрањске и надлежни парох хрешки јереј Никола Поповић.

У склопу свете литургије обављен је и чин резања славског колача. Отац Георгије се обратио вјерницима пригодном бесједом и поздравио вјерни народ у име митрополита Хризостома, пожелио свако добро од Господа и честитато јубилеј двадесет година од освештања храма и тридесет година од формирања општине Источни Стари Град Сарајево са сједиштем у Хреши.

Послије свете литургије одржана је литија око храма, а потом је у сали парохијског дома уприличена гозба – трпеза љубави за сабрани вјерни народ и поштоване званице. На самом почетку свечаног славског ручка општине Источни Стари Град Сарајево игуман Георгије Станковић благословио је славско жито и са домаћином начелником општине Господином Бојом Гашановићем преломио славски колач. Домаћинима је пренио благослов, честитке и добре жеље Високопреосвећеног митрополита Хризостома. Услиједило је традиционално народно весеље у славу и част светог великомученика Пантелејмона.

Извор: Сајт Митрополије дабробосанске