https://manastirozerkovici.com/wp-content/uploads/2020/11/HEADER55.jpg

МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ОЗЕРКОВИЋИМА ПРОСЛАВИО СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ ПРАЗНИК ТРОЈИЦЕ🇷🇸🇷🇺☦️

У недељу 12. јуна 2022 године манастир у Озерковићима прославио је своју Крсну славу, празник Силаска Светог Духа на апостоле – Педесетница – Тројице.

Литургијским слављем началствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит Дабробосански Г. Хризостом, уз саслужење протојереја-ставрофора Мирослава Вујичића, протојереја Милоша Зекановића, старјешине храма Рођења Светог Јована Крститеља у Зворнику, протојереја Николе Ковача, Архијерејског намјесника соколачко-паљанског, јереја Милоша Јањића, професора Богословије у Фочи, ђакона Будимира Гардовића и Вукоте Вишњевца.

На Литургији је пјевао хор „Слога“ из Сарајева, на челу са диригентом Стефаном Мојсиловићем.

Након Свете Литургије и трократне литије око манастирског храма, преломљен је славски колач. Том приликом за кума следеће манастирске Славе изабрано је Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ са Сокоца – хуманитарно хришћанско удружење, које служи при храму Светог пророка Илије на Сокоцу.

Кум овогодишње славе, десетогодишњи Рајко Станојловић из Бијељине, заједно са својом породицом: родитељима Драганом и Верицом Станојловић, и братом Слободаном, учинио је да Крсна слава манастира и празник Тројице буде празник који ће дуго остати у сјећању свих који су тог дана били у Манастиру. Прелијепо украшен храм, трепеза припрељена за све присутне, радост дјечије игре, осмјеси на лицима гостију…, само су мали детаљи благодати која се могла у недељу Педесетнице осјетити.

Његово Високопреосвештенство Митрополит Хризостом у својој проповиједи говорио је о смислу празника Педесетнице. У Својој бесједи, Високопреосвећени Митрополит, такође, заблагодарио је куму и његовој породици на прелијепо спремљеној манастирској Слави, као и на њиховој помоћи у обнови манастира у Озерковићима.

Након Литургије за све вјерника и поклонике била је припремљена славска трпеза.

Намјесник Манастир Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије, неизмјерно и од срца, прије свега, благодари куму Славе Рајку и његовој породици Дргану, Верици и Слободану на труду и жртви које су принијели да овогодишња манастирска слава буде дан радости, вјере, наде, љубави и догађај који ће у љетопису манастира заузети посебно мјесто.

Такође, отац Георгије благодари свим вјерницим Сокоца, Пала и Рогатице – браћи и сестрама, који се предходних дана своје слободно вријеме, снагу и средства жртвовали да би сваки детаљ био на свом мјесту, како би Славу и Празник прославили у што љепшој и благословенијој атмосфери.

Посебна благодарност припада хору „Слога“ из Сарајева, што су својим доласком и величанственим пјевањем увеличали прзник Тројице у Озерковићима.

Управа Манастира